Feriti-va de adresa falsa de WhatsApp care pretinde ca va schimba tema culorii, este un adware

Feriti-va de adresa falsa de WhatsApp care pretinde ca va schimba tema culorii, este un adware

Stim toti cat de popular este WhatsApp. Practic, deoarece este una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie de chat din lume, multi infractori cibernetici folosesc platforma WhatsApp pentru inselatorie si instalarea de aplicații nedorite sau malware.
In timp ce majoritatea utilizatorilor au fost constienti de aceste tipuri de mesaje de fraudă, se pare ca mai sunt posibile victime cu astfel de mesaje noi de inselatorie pe platforma sau pe internet.
Acum in cazul in care un site web ofera posibilitatea de a schimba tema aplicatiei sa stiti, este o noua inselatorie pentru a instala in dispozitiv aplicatii malitioase care fie culeg date, fie preiau controlul dispozitivului.
Ca de obicei, o inselatorie de acest gen începe cu un URL fals si cand faceti clic pe link, acesta directioneaza utilizatorii pe o pagina falsa ce seamna, de cele mai multe ori, cu site-ul oficial al WhatsApp. Potrivit unui raport Next Web, se pare ca domeniul foloseste caractere din alfabetul chirilic. Cei mai multi utilizatori cred ca este site-ul oficial.
In orice caz, site-ul ofera diverse instructiuni pe care utilizatorii ar trebui sa le urmeze pentru a schimba culorile aplicatiei WhatsApp. Utilizatorii vor trebui sa faca conexiune cu contactele lor pentru verificare. Mesajul care este partajat apare ca „Imi plac noile culori pentru WhatsApp“, impreuna cu adresa URL a site-ului fals.
Fake WhatsApp update virus
Fake WhatsApp update virus
Practic, utilizatorii sunt indrumati pentru a instala aplicatii adware. Apoi ei sunt informati ca pot fi modificate culorile WhatsApp accesand pagina web WhatsApp. Utilizatorii sunt instruiti in continuare pentru a instala o extensie numita „BlackWhats“. Google a eliminat acum extensia din magazin.
Ce putem invata de la acest lucru este faptul ca este foarte important sa fim constienti si sa nu cadem in capcana pentru un astfel de truc ieftin sau inselatorie. Este mai bine sa se analizeze mai intai mesajul inainte de a accesa orice link suspect. Mai mult, WhatsApp ar putea sa nu fie in masura sa opreasca astfel de mesaje, dar utilizatorii ar trebui sa incerce sa evite aceste situatii fiind mai atenti.