Treceți la conținutul principal

Office gratuit de la WPS nu mai primeste actualizari

Office gratuit de la WPS nu mai primeste actualizari


Office gratuit de la WPS nu mai primeste actualizari



Utilizatorii Linux care foloseau ca office gratuit suita WPS Office, nu vor mai primi actualizari, precizeaza dezvoltatorii acestia pe Twiter.

Software-ul office gratuit (dar nu open-source) este disponibil pe Windows, MacOS, Android, iOS și Linux. Acesta s-a dovedit a fi popular datorita unui aspect ce se apropie foarte mult pe Microsoft Office.
Dar in timp ce utilizatorii de alte sisteme de operare primesc actualizari in timp util, remedieri si trucuri pentru a clona Microsoft Office utilizatorii Linux nu vor avea acesasta sansa.
Aproape un an întreg a trecut de la ultima actualizare a WPS Office pentru veriunea pe Linux. WPS Office v1.0.5672 Alpha este cea mai recenta lansare pe Linux.
Intrebat daca munca continua pentru WPS Office versiunea pe Linux, dezvoltatorii software-ului freeware au raspuns spunand ca versiunea pe Linux este „on a halt“ și „are nevoie de ajutorul comunitatii“.
Twitter WPS Office
Twitter WPS Office
Comunitatea de utilizatori Linux este de parere ca ar fi fost mai usor de dezvoltat si intretinut aceasta aplicatie daca sursa ar fi fost libera, dar nu e asa – sustin dezvoltatorii suitei.
Este lesne de inteles de ce aceasta decizie din moment ce tot mai multi utilizatori de Linux folosesc ca alternativa Office alte suite gratuite precum LibreOffice, OpenOffice sau OnlyOffice. Va recomand sa aruncati o privire spre cel din urma specificat, OnlyOffice.
Eu personal, pe telefonul mobil cu Android utilizez WPS Office, deoarece il consider cea mai buna varianta de Office pentru Andoid. Pe calculatorul de birou pe care am Linux (Deepin 15.4), utilizez WPS Office ca implicit dar si LibreOffice.
OnlyOffice
OnlyOffice
OnlyOffice este o suita office cross-platform. OnlyOffice va permite sa creati, sa editati si sa vizualizati mai multe formate diferite documente, inclusiv fisierele Microsoft Office. Intregul kit este licentiat sub AGPL 3.0, cu cod disponibil pe GitHub. Descarca kit-ul de instalare de pe site-ul oficial.

Comentarii