Incarcarea bateriei telefonului ca la carte ii prelungeste duarata de viata

Incarcarea bateriei telefonului ca la carte ii prelungeste duarata de viata

Incarcarea bateriei in mod corect
Incarcarea bateriei in mod corect

Sfaturi pentru incarcarea bateriei telefonului ca la carte

La prima vedere a acestui articol sau cand citesti titlul, te gandesti ca e prea banal insa nu este chiar asa. Incarcarea bateriei intr-un mod corect duce la prelungirea duratei de viata a acesteia.
Bateria de la smartphone nu este punctul forte. In nevoia de a face fata unei utilizari intense, in special pe internet si pe diferite aplicatii sau jocuri, bateria nu tine de obicei mai mult de o zi la cele mai multe modele de telefon.
Insa, bateria are de suferit si din cauza greselilor pe care le faci atunci cand incarci telefonul.
Ai auzit probabil ca nu trebuie sa-ti incarci prea des telefonul, ci doar atunci cand bateria este aproape complet descarcata. Este o mare greseala, spun cei de la compania Cadex, care produce baterii.
Iata cateva sfaturi, cu ajutorul carora putem imbunatati rezistenta si durata de viata a bateriei.
In primul rand, nu trebuie sa tii in priza telefonul dupa ce bateria s-a incarcat 100%. Daca faci asta, bateria se va uza mult mai repede si va trebui inlocuita, scrie Business Insider.
Mai mult, bateriile nici nu trebuie sa fie complet incarcate. Este mai bine sa pui telefonul la incarcat mai des decat sa il tii in priza atunci cand nu este nevoie. Asta este cea mai buna metoda de incarcare.
Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont este sa scoti telefonul din carcasa atunci cand il incarci. In acest fel, nu se va mai incalzi asa de mult. Daca il lasi sa se incinga, in scurt timp se va strica si bateria si telefonul.
Din pacate, putini utilizatori stiu ca este mai bine sa scoata carcasa sau husa de protectie in timpul incarcarii, pentru a permite bateriei sa se raceasca. Sunt unii producatori care recomanda incarcarea telefoanelor fara husa sau carcasa.

Comentarii