Deepin 15.4 in teste

Deepin 15.4




   Dupa cum am mai aratat si inainte de acest articol, am testat cateva distributii Linux, este adevarat toate bazate pe Debian si Ubuntu. Prima distributie a fost Ubuntu 16.04, apoi Zorin OS 11 mi s-a parut fantastic ca si aspect si efecte (inca mi se mai pare aratos), dar am dat peste Linx Mint 17.3 si aici m-am oprit.
Cred ca este cea mai stabila distributie Linux bazata pe Ubuntu si cea mai apropiata de interfata Windows XP. Curand am facut upgrade la Linux Mint 18.1 si cu el am ramas cea mai mare perioada de timp. Documentarea mea in ceea ce priveste lumea Linux a continuat in background si despre alte distributii bazate pe alte resurse cum ar fi ManjaroopenSUSEAntergoselementarySolus, Linux LiteKaliKDE neonPeppermintUbuntu BudgieVoyager si ChaletOS. Toate acestea testate in modul live USB si care mi-au placut destul de tare, fiecare pentru cate un motiv.
   De curand, citeam un articol despre o distributie ce se face aparte si despre care citisem anterior, dar cu foarte putina atentie. Recunosc din cauza dezvoltatorilor, chinezi. ;) Acel articol prezenta Deepin 15.4 ca distributia viitorului si asta mi-a atras atentia.
   Am descarcat distributia, am facut un stick bootabil cu ea si am pus-o la treaba. Primul hop a fost ca acel stick era ori foarte uzat, ori de proasta calitate, incat imi rula foarte greu (in live USB) si ma gandeam ca este o distributie care nu va rula pe curat la mine in PC, dar totusi am decis sa ii dau o sansa. Arata prea bine in live USB si am sters Linux Mint 18.1 apoi am instalat Deepin 15.4. Dupa restart, a pornit instant, i-am facut update si apoi iar restart. A pornit iar instant si apoi am ramas uimit de forta cu care rula direct in PC (mi-am dat seama ca acel stick este vinovat pentru rularea grea in live USB). In acest moment, scriu acest articol cu Deepin 15.4 in PC cu multe aplicatii si ferestre deschise (Chrome cu 9 taburi deschise), un editor de texte, un editor de imagini si unul pentru video, plus un player audio (fara muzica nu merge inspiratia) si ruleaza fara probleme.

Despre Deepin 15.4


Are la baza Debian, anterior fiind bazat pe Ubuntu pana la versiunea 15. Distributia este dezvoltata de o comunitate din China. Nu doar ca are ca baza cea mai buna resursa din lume in ceea ce priveste GNU/Linux, dar are si propria dezvoltare desktop, numita DDE (Deepin Desktop Environment ) care este bazata pe Qt 5 toolkit. Toata atentia este focusata atat pe aspect cat si pe utilitate cum ar fi Deepin Software Centre (managerul de aplicatii - Deepin Store)
Usor de instalat, Deepin 15.4 este o alternativa excelenta pentru Windows atat pentru utilizatorii obisnuiti cat si pentru office.

Deepin 15.4 are si un pret: nu este pentru masinile slabe, el solicitand un minimum de resurse: 
  • CPU: Intel Pentium IV 2GHz sau mai mare
  • Memory: more than 2G RAM, 4G sau mai mare este recomandat
  • Disk: mai mult de 10 GB spatiu pe disc

Descarca distributia de aici: https://www.deepin.org/en/download/

Iata prezentare video despre Deepin 15.4


Comentarii