Google Maps ti-a urmarit toate miscarile

   Google Maps ti-a urmarit toate miscarile si exista si un site care sa dovedeasca asta.

   A fost dovedit ca Google isi urmareste utilizatorii in diverse moduri, chiar si locurile prin care acestia circula.


   Telefoanele mobile sunt pline senzori, unii dintre ei foarte utili la urmarirea utilizatorului chiar si a parcursului acestuia, iar companii precum Google se folosesc din plin de ele.
   Google include o functie care permite sa vedeti exact pe unde a fost telefonul vostru, pe o harta in care sunt detaliate punctele de interes vizitate, chiar traseele pe care utilizatorul telefonului le-a parcurs.

   Functia poate fi foarte usor dezactivata sau limitata pentru a nu stoca informatii decat despre puncte de interese, nu si de drum. Informatiile sunt vizibile pentru voi si pentru Google. Din moment ce optiunea se afla in sectiunea de securitate a contului, la accesarea careia trebuie sa introduceti parola contului, este o unealta buna pentru a vedea pe unde s-a plimbat telefonul furat sau pierdut.

   Pentru a accesa harta, trebuie sa va conectati cu contul care se afla si pe telefonul in cauza pe acest link:
https://maps.google.com/locationhistory/b/0

   Chiar daca limitati accesul la aceste date, este clar ca indiferent de setarile de confidentialitate, "cineva" continua sa stocheze aceste informatii.

   Pentru a limita accesul Sistemului la aceste informatii sau pentru a dezactiva urmarirea si pentru a sterge istoricul, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

- verificati daca istoricul locatiilor este activat, mergeti la pagina cu istoricul Google Maps Location si faceti clic pe butonul pentru a accesa setarile Istoricului;
- puteti dezactiva sau activa serviciul acolo, dezactivand serviciul nu veti sterge istoricul;
- daca doriti sa stergeti istoricul locatiilor din ultimile 30 de zile, va intoarceti la pagina cu Istoricul locatiilor, sub calendar veti vedea optiunea de a sterge istoricul acumulat in ultimile 30 de zile sau puteti sterge intreg istoricul de date.


[Anonymous]

Comentarii