Cum vezi parolele salvate în Chrome

Google Chrome este browserul favorit al multora dintre noi, dar nu știe fiecare utilizator cum vezi parolele salvate în Chrome.

De fiecare dată când navigați pe o pagină nouă de internet ce necesită autentificarea cu un nume de utilizator și o parolă, Google Chrome, ca orice alt browser de internet modern, se oferă să vă salveze parola introduse pentru a tasta automat data viitoare când vizitați respectivul website. În mod evident, puteți opta ca acest lucru să nu se întâmple, dar dacă sunteți singurul utilizator al unui sistem, ar fi păcat să nu profitați de respectiva funcție.


Nivelul suplimentar de confort se reflectă totuși și într-un risc previzibil. Pentru că nu ați mai tastat manual de foarte mult timp o anumită parolă, există posibilitatea să o uitați. Din fericire, dacă știi cum vezi parolele salvate în Chrome, este complet irelevant faptul că le mai uiți din când în când.

Pentru a interacționa cu parole voastre din Chrome, trebuie să intrați în primul rând în meniul de configurare al browserului accesibil în colțul din dreapta sus, în spatele celor trei liniuțe. Apăsați pe el și intrați în Settings, al doilea buton de jos în sus. La capătul de jos al noii pagini care se va deschide, există un buton cu parametri avansați de configurare, marcat – Show Advanced Settings. După ce l-ați apăsat, un pic mai jos, la Secțiunea Passwords and Forms, veți găsi Manage Passwords. Faceți un click pe el. Căutați în lista de pe ecran parola dorită în format bulinuțe și apăsați pe butonul show.

Există posibilitatea să vi se ceară o parolă suplimentară pentru deblocarea parolelor. De cele mai multe ori, aceasta din urmă este parola aferentă contului vostru de utilizator de Windows sau OS X. Merită reținut că toate aceste parole pot fi văzute și de pe orice alt computer sau terminal mobil accesând passwords.google.com, după ce v-ați autentificat cu numele de utilizator și parola aferentă contului vostru Google.


Comentarii